


Dussehra (ook Dasara of Navaratri genoemd) is één van de meest beroemde festivals in India, dat in September/Oktober gevierd wordt (dit jaar begon het op 3 oktober). De naam is afgeleid van ‘dash’ (tien) en ‘hara’ (verslagen). Het is dan ook een viering van de overwinning van het goede over het kwade. Verschillende mythologische verhalen waarbij dit gebeurt zijn verbonden aan dit festival.


Ook worden voor huizen en winkels ‘kolams’ of ‘rangoli’s’ gemaakt. Dit zijn prachtige, kleurrijke patronen gemaakt van gekleurde rijst, bloem, zand of bloemblaadjes.

Voor Desara wordt werkelijk alles: huizen, winkels, voertuigen en zelfs loopbanden in de sportschool, versiert met gele en oranje marigolds (afrikaantjes)


Traditionele thali met verschillende soorten chapati's, chutney's, pekora's, een samosa, zoete custard en nog veel meer. Het eten was trouwens onbeperkt: om de paar minuten kwam wel een ober langs met iets om te vragen of je er meer van wilde.

Alle obers droegen voor de gelegenheid hoofdtooien die leken op oranje afrikaantjes.



Die ogen...

Nog maar kleurtjes, kurtis en sari's

Ik ben werkelijk dol op de Indiase keuken, maar een stukje pizza was stiekem wel heel erg lekker :)





Een heerlijke uthappam (soort dikke pannenkoek van rijst en linzenmeel) met een pizza-achtige topping met tomaat en paneer. Als dipjes sambhar (een pittig sausje met linzen) en coconut chutney

Niet verwacht in India: een synagoge

"Kop op jongen"(grijze langurs)

Een man op zijn bed in een slaapzaal van de mannenafdeling van het lepraziekenhuis. Net buiten beeld wordt zijn wond, waar maden in zitten, schoon gemaakt en verbonden.

Een van de wondverzorgers, die zelf ook aan lepra lijdt, in het lepraziekenhuis










Zelfgemaakte coconut laddoos en doodh ledas






